CNM 2016

The Carl Nielsen Masterclass (CNM) gennemføres for 12. gang i efterårsferien (uge 42) 2016 på Glamsbjerg Fri- og Efterskole på Fyn med deltagelse af 54 unge, klassiske musiktalenter fra hele Danmark og i alt 8 nationer.
I løbet af ugen øves og fremføres kammer- og symfoniorkestermusik og deltagerne modtager undervisning fra et instruktørteam bestående af 8 prominente musikere fra Danmark.
Åbent hus
Vi åbner dørene på Glamsbjerg Fri- og Efterskole fredag den 21/10 mellem kl. 9-12 – Kig ind!

Pop-up koncerter kommer til at foregå i Assens kommune hele ugen, så hvis man er heldig er der musikalske smagsprøver i vente på uventede steder.
Ugen afsluttes med en koncertrække på Fyn, hvor der er fri entre.
Kammermusikkoncerter
Der afholdes to kammermusikkoncerter:

  •  Torsdag den 20. oktober kl. 16.00 på Kulturøen i Middelfart Havnegade 6, 5500 Middelfart
  • Torsdag den 20. oktober kl. 19.30 i Ringe Kirke Kirkepladsen 4, 5750 Ringe
    Programmet består af musik indstuderet i løbet af ugen.
    Der fremføres strygekvartetter- og kvintetter, blæserkvintetter og messingensemble og nogle af Carl Nielsen populære værker er selvfølgelig på programmet.

Symfoniorkesterkoncerter
Der spilles også koncerter med masterclassens symfoniorkester;

  • Fredag den 21. oktober kl. 19.00 på Lundsgaard Gods i Anexet Lundsgårdsvej 6, 5300 Kerteminde
  •  Lørdag den 22. oktober kl. 16.00 i Arena Assens i Teatersalen

Orkesterprogrammet er det største og mest spændende CNM har haft i mange år. Koncerternes hovedværk er den imponerende 2. suite fra Prokofievs Romeo og Julie. Med B. Brittens The Young Persons Guide to the Orchestra bliver alle introduceret til orkesterets instrumenter og så spilles der selvfølgelig også musik af Carl Nielsen – nemlig det pompøse forspil til 2. akt af Saul og David.

Dirigenten

I front for symfoniorkesteret står dirigent Matthew Rowe(GB), som til daglig er musikchef og chefdirigent for Hollands National Ballet i Amsterdam.